Од изузетног ствараоца ("Мито бекријо", "Хеј, крчмарице", "Стани зоро", "Кад зашкрипи капија", "Жубор вода жуборила", "Вуче, вуче, бубо лења"...), дивног уметника и племенитог човека, који је увек био спреман да пружи подршку младим музичарима, опростили су се бројни поштоваоци његовог рада.

Међу њима су били композитор и хармоникаш Миша Мијатовић, Мила Ђурђевић из "Неверних беба", пијаниста Никола Рацков, певачице Јасна Кочијашевић и Гордана Стојићевић (подари јој песму "Запиши у свом срцу"), певач народне музике Недељко Билкић (Граић је за њега и његову супругу компоновао песму "Није злато све што сија"), хармоникаш Љубиша Павковић, за кога је чика Граја, како су га звали од милоште, рекао да су у његовој хармоници обједињени топли, људски глас, сетна виолина, виртуозна фрула, моћне оргуље и осећајна словенска душа, председник Савеза естрадно-музичких уметника Србије Драгиша Голубовић, певачи Славко Бањац, Борис Маћешић, Хасан Дудић, Владимир Ђурић Ђура, бивши певач "Легенди" Иван Милинковић, вођа "Легенди" Зоран Дашић Даша, ликовни уметник Југослав Влаховић, Душка Вучинић са Радио-телевизије Србије, где је Граић радио као уредник музичке редакције...

Фото: Н. Скендерија

 

Породица, удовица Јелисавета, звана Цаца, са којом је чика Граја био у браку од 1965, син Владимир, композитор и директор ПГП РТС, унук Александар и остала ожалошћена родбина, примала је изјаве саучешћа у капели, а опело је почело у 14 часова.

Тужна поворка се потом упутила ка Граићевој вечној кући, где су се његови најближи опростили речима:

- Вечна ти слава! Путуј на крилима својих пеама и наше љубави.

Фото: Н. Скендерија

 

Чика Грајин син Влада се захвалио свим драгим људима који су волели и поштовали његовог оца на свим дивним мислима и успоменама које су поделили са његовом породицом у овом тешком тренутку, а на "Фејсбуку" је објавио:

- Мој тата је био и биће мој ослонац за читав живот, неко ко ме је створио оваквим какав сам, моја звезда водиља, мој узор, мој пут, моја крв и мој корен. Ја од њега не умем да се опростим и нећу јер он нигде не иде, не дам му. Он је ту, жив у мени, заувек. Добри мој тајко, путуј спокојан јер си толика добра дела оставио да трају вечно - написао је Владимир.

- Сваки трен проведен са тобом је мој благослов. Хвала ти за сву љубав, нежност и бескрајно стрпљење које си ми подарио. Воли те твој син. Велико хвала свим драгим људима који га воле и поштују, који су толико дивних мисли и успомена поделили са нама у овом тешком трену - стоји у објави.

 

 

БОНУС ВИДЕО: