Певач је изразио жељу да се једна улица зове по њему у Чачку: 


- Рођен сам у Чачку и био сам веома узбуђен када сам прошле године добио признање почасног грађанина. Ја сам Чачанин на привременом раду тамо негде напољу, сви ми који смо ван Чачка једног дана ћемо се вратити на падине Јелице да останемо застално у Чачку - рекао је и додао да у Београду већ нешто слично постоји: 

- То признање обично дају постхумно, а мени то постхумно не значи много, јер нећу знати. Волео бих да доживим тако нешто у Чачку. Додуше, имам нешто слично у београдском Зоолошком врту, тамо постоји стаза која се зове Борино сокаче. 

Фото: Д. Дозет

 

 

Концерт су у првом редовима пратили певачеви пријатељи, деца и унуци: 

- Сада ми је тешко да причам. Желео сам да овај интервју дам након концерта, јер тада је све лакше. Обећавам добру свирку. Велика је одговорност свирати у Чачку, ја у свом граду увек имам трему, па и сада, у овим годинама - рекао је Бора додајући да је у Чачак довео и чика Јоцу Змаја, члана бенда који се не виђа често.

Најновија песма "Две гитаре", од велике важности је бенду пошто ју је компоновао покојни Миша Алексић, басиста групе, ипак певач није могао да одговори на питање када ће изаћи њихов нови албум.

Фото: В. Данилов

 

- Живим у Словенији, тамо имам жену коју волим и засад ми је то довољно. Понављам, доћи ћу, обећао сам, на падине Јелице - закључио је Бора који је сусрет са земљацима доживео емотивно: 

Иначе, речи песме "Две гитаре", врло су симболичне, а Чачани су без даха слушали најемотивније стихове који гласе.

Моје тело пошаљите

У Чачак, у Србију,

У Љубљани оставите

Срце, нека буде ту.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: