- Ја сам председник центра за људска права и националне мањине Србије, то је организација која ни од кога не добија ни пет пара, све потиче од мене, Наташе Глушовић, Радојице Благојевић, као и тренера - истиче Хасан на почетку разогвора.

Фото: З. Јовановић Мачак

 

- Сиротињска деца могла су да тренирају бокс, а они богатији фудбал. Пошто моји нису били богати, ја сам кренуо на бокс и са десет година сам играо у Мачви. Говорили су да сам талентован и занемаривали чињеницу да имам једва 30 килограма. Шабанов рођени стриц, кога сам и ја гледао као стрица, био је чувени боксер Алија Шаулић.

Фото: З. Јовановић Мачак

 

Певач је описао како се јавила љубав према боксу, али и према музици.

- Сећам се да смо се враћали са једне ревије бокса и мени каже тренер ‘Хајде Мики нешто отпевај’, ‘Ја кажем шта да певам, то жене певају’, ја сам тада отпевао једну Шабанову песму и после два дана ме одведу у Дом омладине у Шабац, а тамо народа колико хоћеш, ја узео микрофон и публика виче ‘Мали, мали’, то су била три круга певања, а ја прођем сва три и у једном моменту неко каже Шабан, а Шабан у белом сакоу, црној кошуљи долази са два друга и онда је и он почео са мном да пева, после је отпевао две нове песме и од тада се све променило у мом животу - закључује Хасан

Фото: З. Јовановић Мачак

 

Комплетан интервју са Хасаном погледајте у наставку, у видеу испод:

БОНУС ВИДЕО:

БОНУС ВИДЕО: