Глумица Катарина Радивојевић те вечери је била у такозваној "црвеној соби" која се налазила у склопу локала "Четири собе" где је почео сукоб, а портал "Република" дошао је до сведочења глумице.

Катарина је у сведочењу демантовала Звезданове, као и наводе његових пријатеља, да се с другарицом љубила и изазовно плесала, те тврди да до сукоба није дошло због њих две, као што је Славнић изјавио.

Такође, Катарина у свом сведочењу износи чињеницу да се све брзо одиграло, као и да је с другарицом Кристином Шушом била испред Ургентног центра док су лекари давали све од себе да спасу Оливера Јовановића, ком је Звездан неколико минута раније пуцао у потиљак.

Фото: Н. Скендерија

 

- Те вечери сам изашла заједно са својом другарицом Кристином Шушом и са својим пријатељима Угљешом Влајковићем и његова два друга Оливером Јовановићем и Максом. Кад смо ушли у ту "црвену собу", ја нисам гледала кога има около нити сам приметила то друго друштво. Кристина и ја смо почеле да играмо и тврдим да нисам играла провокативно, како су они изјавили. То је био сасвим нормалан модеран плес, где смо она и ја играле једна с другом. Нити смо се мазиле нити љубиле нити смо завлачиле руке под мајице. Увек тако играм - изјавила је Катарина на саслушању поводом убиства њеног друга Оливера, па описала како се све одиграло брзо, те да се такозвана црвена соба за неколико минута испразнила:

- Ја сам отишла у тоалет на почетку и за то време је моја другарица добила пиће од Звездана, кога сам познавала из приче јер се мој дечко познаје с њим. Кристина и ја смо у једном тренутку отишле до ди-џеја и ту смо се задржале око пет минута. Када смо се вратиле, никога није било из нашег друштва, а такође је соба била полупразна иако је била пуна пре тога. Питала сам конобара шта се догађа и рекао ми је да је настала нека фрка. После десет минута смо изашле и никога више није било. Тај Марјан (један од власника локала "Четири собе", а Звезданов друг) нам је рекао да је настала нека туча, фрка и на моје питање где су он ми је рекао да су отишли на Ургентни центар.

Након тога Радивојевићева је рекла пред судом да су се другарица и она одмах упутиле у Ургентни центар када су сазнале шта се десило, те да су тамо затекле и своје друштво - Угљешу и Макса, који су били ван себе.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

- Онда смо Кристина и ја отишле до Ургентног центра, где смо затекли Макса и Угљешу. Чим смо дошли у Ургентни центар, полиција нас је питала шта се десило и нисмо имали никакав контакт са Максом и Угљешом. Макс је онако био очајан, а нас две смо плакале и ништа нисмо причали. Касније смо одведени у СУП, где смо дали изјаве, као и овде пред судом - изјавила је Катарина. С друге стране, Звездан и његови другови су тврдили супротно. Они су испричали да је, у ствари, сукоб Звезданов с друштвом Оливера Јовановића настао због провокативне игре Катарине Радивојевић са Кристином Шушом.

Они су рекли да су њих две 15 минута играле у друштву Угљеше, кокетирајући с окружењем, љубиле се и међусобно мазиле, држале за руку и додиривале испод мајице, што је глумица у свом сведочењу оштро демантовала.

- У тренутку када је Звездан дошао с екипом за другим столом су били Угљеша, Оливер и Макс с још две другарице (Катарина и Кристина). Имали су сепаре наспрам Звездановог. Те две девојке су играле провокативно, љубиле су се у уста. Звездан је све време гледао у њих пошто су оне провокативно играле. Како су се занеле у игри, прикључио им се и друг Угљеша. Он се бацакао, драо и добацивао другарицама, што је Звездана изнервирало, па му је само рекао да се смири - рекао је на суду Славнићев друг, док је Звездан све то потврдио на саслушању, те истакао да га је изиритирало када је Угљеша Влајковић, који се бацао по поду и играо са Катарином и Кристином, викнуо: "Ајде, пи**е, устајте, што не играте".

Фото: Небојша Параушић/ТВ Пинк принтскрин

 

Звездан је 21. јуна 1999. осуђен на јединствену казну од девет и по година затвора.

Иначе, Звезданов отац Мока Славнић, је у интервјуу за Курир открио због чега је његов син Звездан ушао у "Задругу 6", а пре тога описао детаље трагедије која је заувек изменила живот његове породице и коначно обелоданио да Ксенија Пајчин спорне вечери уопште није била присутна:

- Она ту ноћ није била ту, а мој син и она нису били у вези. У "Четири собе" те ноћи је била глумица Катарина Радивојевић са својом другарицом. Играла је провокативно и некултурно, мој син као мангуп им је послао пиће. Момак који је био друштву, један од тројице, позвао га је напоље да се туку и ухватио се позади као да има пиштољ. Звездан у том моменту није имао оружје, али му је неко додао. У тој тучи је наишао покојни Оливер Јовановић, који је покушао да мог сина заустави да тог дечка не бије. Нажалост, пошто се то дешавало у дворишту, била је само једна сијалица и видљивост је била мала. Звездан се уплашио да ће овај дечко да му узврати и руком у којој је држао пиштољ хтео да удари Оливера, али је прст проклизао и дошло је до испаљивања метка у тог младића. Без икакве намере, у самоодбрани је то урадио - казао је Славнић недавно за Курир.

БОНУС ВИДЕО: