ЕНГЛЕСКИ медији са великом пажњом баве се потезом Александра Митровића који је у дуелу са Манчестер јунајтедом оштро реаговао на одлуку судије, а о целој ситуацији огласио се и славни судија Марк Клатенбург.

Он је подржао иницијативу да Србин буде што оштрије кажњен, а уједно је изнео своја искуства са премијерлигашких терена.

- Судије 'злостављају' сваке недеље, а Александар Митровић је само последњи пример и проблем је што се понашање играча који играју на највећем нивоу преноси све до петлића. Мајкл Оливер је је дао црвени картон Анхелу ди Марији на мечу Јунајтеда и Арсенала 2015. године када га је Аргентинац ухватио са леђа и зато су га сви подржали, а сада би и Крис Кавана требало да буде похваљен због ситуације са Митровићем - написао је Клатенбург у својој колумни на "Дејли Мејлу".

Он је потом наставио...

- Џон Микел Оби из Челсија је једном замахнуо ка мени у судијској свлачионици на Стамфорд бриџу. Вриштао је на мене, викао да ће ми поломити ноге, а држао га је тренер Роберто ди Матео. На крају, Микел је добио само три меча забране и помислио сам да ме ФА (фудбалска асоцијација Енглеске) заје**ва. Требало је да буде суспендован до краја сезоне, ако не и више. Митровић није био агресиван као Микел, али је одгурнуо Кавану. ФА сада може да то искористи за наук осталима. Судије треба да буду поштоване на највишем нивоу, пошто ако нису - то се преноси до најнижих лига - наводи он.

Фото: Профимедиа

 

 

У међувремену, ФА се огласио и објавио да Александра Митровића терети и за "насилничко понашање", а остаје само питање колико ће  бити кажњен.

Подсетимо, Манчестер јунајтед је у утакмици четвртфинала ФА Купа на свом "Олд трафорду" успео да победи Фулам са 3:1 и пласира се у полуфинале најстаријег куп такмичења света.

Током меча, након што је саиграч српског аса Вилијан добио црвени картон, Митровић је кренуо да протестује, а и "врапци на грани" на Острву знају да је Митровић потом одгурнуо главног судију. Крис Кавано је без много размишљања показао и њему директан црвени картон и пут ка свлачионици.

 

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".