Драган В. (39) из Александровца и Ирена Р. (35) из Новог Сада настрадали су током ноћи на Копаонику када су се моторне санке на којима су се возили преврнуле и сурвале у увалу.

Драган В. из Александровца је управљао моторним санкама, а Ирена Р, девојка која је села са њим на санке је из Новог Сада. Они су били на санкама које су се преврнуле у ували након чега су се котрљали педесетак метара.

Настрадали мушкарац на друштвеним мрежама је неретко објављивао фотографије на којима је на моторним санкама. Након сазнања о несрећи која се догодила, друштвене мреже су преплавиле поруке његових пријатеља и познаника који се од њега опраштају.

- Гарги друже, брате, нека ти је лака земља и да те чувају анђели на вечном путу - написао је пријатељ настрадалог мушкарца.

- Није требало тако рано да одеш друже - написао је Љуба, Драганов пријатељ.

Саша, пријатељ настрадалог мушкарца, написао је да "нису завршили разговор од пре неки дан".

Фото: принтскрин друштвене мреже

 

 

- Почивај у миру, људино, другарчино - написао је Драганов пријатељ.

- Увек си био за све ту кад је било најгоре... Нека ти је лака земља брате мој! - написао је Владимир испод фотографије на којој се види Драган са петорицом својих пријатеља.

Подсетимо, Ирена Р. и Драган В. су се, како је "Блиц" писао, упознали то вече у кафићу на Копаонику.

- Они су били у кафићу који се налази на врху стазе Караман, нису се познавали. Упознали су се у кафићу и девојка га је замолила да је моторним санкама спусти до подножја планине. Сели су на моторне санке и на једном превоју, такозваној скакаоници, највероватније због пребрзе вожње пали су са санки - рекао је извор "Блица".

Како преносе медији, тело мушкарца пронађено је на око 20 метара од санки, а санке су биле преко тела девојке.

Узрок смрти биће утврђен на обдукцији. Претпоставља се да су у питању бројни преломи и крварења.

Покушана реанимација

Тело је затекао радник Горске службе спасавања који је случајно ту пролазио. Он је позвао полицију.

Како сазнајемо, младић и девојка давали су знаке живота, покушана је реанимација, али нису успели да их спасу.

- Спасиоци су били ван радног времена и ван радног времена стаза, случајно су се нашли на лицу места. Одмах су почели реанимацију и звали колеге које су у смени. Када су они стигли превезли су двоје пронађених младих лица санкама и табачем уз подршку Скијалишта Србије у траума центар, али није им било спаса - речено је раније агенцији Рина.

Према речима упућених, ова несрећа се догодила на необележеном делу стазе.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".