Радош Бајић вратио се данас у Петловац, а о томе је писао на свом Инстаграм профилу.

- И тако… Одласци су тужни, а поновни сусрети сетни, носталгични и емотивни. После 17 година од почетка и седам од завршетка снимања “Села гори” - данас сам поново обишао своју кућу у Петловцу, то јест у селу Кукљин недалеко од Крушевца - пише Бајић.

Глумац је срео и своју газдарицу, бака Цану.

- Нема више Манде, нема Жоте и судије Велибора, нема Драгојла, ни Ђоде, ни инспектора Кечића, ни Митра из Дубича - али је сећање на њих живо и незаборавно. Нема ни нашег домацина Раке Петровића, ни његовог сина Радета…Туга…Дочекала ме наша Цана, која нас је за деценију снимања стотинама пута гостила са најбољим крофнама, мекикама и гибаницом…Уз понеку сузу док ме испраћала рекла је: “Дођите, дођите сви…” О томе шта сам јој одговорио - други пут... - написао је глумац.

Иначе, Петловац је заправо измишљено село које се налази између Крушевца и Трстеника и то баш на западној Морави. Серија је снимана у селима Кукљин (општина Крушевац), Богдање (општина Трстеник), околини Крагујевца и Трстенику.

Управо Кукљин "глуми" село Петловац где се налази Радашинова кућа и кафана Џаме и Јакоја, док се у селу Богдање налази кућа Смиљане, Драгојла и пријатеља Митра. Радашинова кућа је заправо бака Цанина кућа. Она је испричала своја искуства са филмском екипом и како је било на снимању.

БОНУС ВИДЕО: