Према написима тамошњих медија, наиме, градске власти перу руке од директорове одлуке истичући да је све то „пропуст организатора концерта", те да ће се, пише даље „24сата.хр" све решити и да ће се концерт певача Жељка Самарџића који је планиран за 19. август и одржати на Сустипану.

- Нова одлука о комуналном реду налаже да организатори концерата прво морају затражити од Града Сплита закључак којим се догађај проглашава манифестацијом, а ако је реч о концерту и, закључак о допуштеном прекорачењу буке. У овом случају организатор се није обратио Граду Сплиту, па му Јавна установа Парк-шума Марјан није ни могла издати концесијско одобрење. Забрана директора зато је логична - казао је Бојан Ивошевић, заменик градоначелника Сплита за поменуте медије.

Фото: В. Данилов

 

 

- За локалитете попут Перистила, који је споменик нулте категорије, Сустипана, Мештровићевих Цриквеница или Мештровићеве галерије у заштићеном подручју природе вреде строжа правила, на таквим локацијама не могу се одржавати никакви „жешћи" садржаји. Кад се организатор обрати Граду, добиће потребне дозволе, јер се овај конкретни извођач може уклопити у наведени амбијент.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".