Након смрти сина Едија, Мишо Ковач дуго није могао да дође себи. Мир је на крају нашао уз 30 година млађу астрологшкињу Силвију Цонте Цалви Марковић. Пришла му је у једном загребачком кафићу и рекла да му може помоћи. Она га је, тврдио је Мишо, одвикла од седатива и спасла му живот.

Називао ју је својом спаситељком која га је извукла из мрака. Писало се да је Цонте у астролошким анализама видела да ће Мишо дићи руку на себе.

 

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Миша је покушао да се убије пуцајући себи у груди, пише "24сата.хр".

- Све што се у мени скупљало седам година, експлодирало је у тренутку. Истину коју све то време тражим још нисам нашао. Тражим нешто, а знам да то не могу наћи. Заправо, истину знам, али хтео бих да је знају и други људи. Ходам цестом, гледам децу, сетим се сина. Не могу да објасним тај чин, то је ствар тренутка. Чудо је што сам уопше остао жив - рекао ми је Мишо у интервјуу, три недеље након покушаја самоубиства, преноси "24сата.хр".

Учинио је то, како наводе хрвастки медији, у тренутку тешке депресије, кад је нестао и задњи ослонац у његову животу, Мишо је пожелео да пође за сином. Догодило се, причао је, у тренутку, било му је свега доста и повукао је обарач. Био је уморан од лажи, фарсе, присетила се новинарка 24сата.хр интервјуа.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

- Седела сам на његову болесничком кревету. Био је сломљен, утучен, тихо је говорио и отворио душу. Ормарић уз кревет био је претрпан телеграмима са жељама за брзо оздрављење. Тих дана, рекли су ми у болници, телефон на његовом одељењу није престајао да звонити. Жене су се представљале као маме, сестре, супруге..., па су тако, међу комшијама, даљњим рођацима и слично, Мишу на телефон тражиле четири супруге, две маме и три брата.

Док су једни те 1999. по Загребу писали графите "Елвис је мртав, Мишо је жив", други су називали редакције и бунили се против медијске позорности која му се посвећивала. Средине није било. Или су пред њим били на коленима или су му окретали леђа. Памтим да су тај наш разговор накратко прекинуле и две куварице запослене у болници. Донеле су му воће, руковале се с њим и са жаљењем што су одабрале погрешан тренутак, након неколико речи подршке, изашле из собе. Уз, дакако, обећање да ће га поновно посетити.

Фото: Јутјуб принтскрин/CMC TV

 

 

Након тога је ретко наступао, али кад би изашао на позорницу, било је довољно да дигне руке, а цела дворана падне у транс. Мир му је вратила трећа супруга Лидија Пинтарић, коју је упознао у једном великогоричком кафићу, преноси горепоменути портал.

БОНУС ВИДЕО: