Према причи ухапшеног Марка Пјановића, налогодавац за ову ликвидацију је иста особа која је наредила убиство Луке Жижића у на Новом Београду прошле године, а наводни мотив у оба напада који су одрађени по истом моделу, је страх од крвне освете.

Као осумњичени да су директни извршиоци ликвидације Радошевића ухапшени су Стефан З. (28) из Лебана и Лука В. (26) из Краљева, иначе суграђанин Жижићевог убице Стефана М. (24), а као саучесници малолетница (17), Азра Ш.(22), држављанка БиХ и њен момак Марко Пјановић из Брчког.

- Радошевић и отац Луке Жижића су обојица родом из Никшића. Када је Лука убијен у априлу прошле године претпостављало се да је налогодавац био у страху да би Лука могао да се свети због нерашчишћених рачуна из прошлости - каже саговорник Курира и додаје:

- Исти је човек, тако, наредио и да се отпише Радошевић који би могао да се освети за Лукино убиство. Истрага ће доказати о чему се тачно ради, али претпоставка је и да је исто човек у Никшић послао Уроша Н. са фалсикованим документима, да ликвидира Лукиног оца, Мија Жижића.

Урош Н. ухапшен је у Никшићу, само четири месеца после убиства Жижића на Новом Београду и то током рутинске контроле његовог возила.

- Након претреса возила пронађен је дурбин, а сумња се да га је оружје тек чекало на некој локацији. Увидом у његов телефон откривена је преписка са сарадницима, из које произлази да је са саучесницима планирао Жижићево убиство.

Контактирао је и са Срђаном К., који је, како се сумња, са Марком Ђ. учествовао у убиству Луке Жижића - подсеча наш извор и додаје:

- Циљ убиства Мија Жижића наводно је спречавање могуће крвне освете.

Саучесник признао

Како је Курир први писао, поред Стефана и Луке, као саучесници за убиство Радошевића сумњиче се и малолетница (17) која је ухапшена са њима, држављанка БиХ Азра Ш.(22) и њен момак Марко Пјановић из Брчког.

- Пјановић је у надлежном тужилаштву Босне и Херцеговине изјавио да је крив и да је наручилац његовог убиства иста особа која је наручила и убиство Луке Жижића - подсећа извор Курира и додаје да је Пјановић признао и да га је Азра позвала да му јави да треба да се склони.

Азра је, такође, признала да је у Београду боравила крајем фебрура и све до 7. марта, два дана пре убиства Радошевића.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".