Но, као и сви људи, и он је имао мане, а о томе је често говорио Боле Стошић који је рекао да управо због њега је одбио улогу у "Бољем животу".

- У "Бољем животу" ме није било јер сам морао да имам директне сцене с Миодрагом Петровићем Чкаљом. Он је имао код себе списак од осам глумаца с којима није желео да ради. На њему је било и моје име. Нисам желео да дођем на снимање, а да ме он избаци. Знао сам да ме то чека - објаснио је својевремено глумац Божидар Боле Стошић.

На питање зашто су се посвађали, Стошић је рекао за медије:

Фото: Ненад Живановић

 

- Посвађали смо се на савету Београдског драмског позоришта. Он је мени био врло драг, али несрећан човек. Није могао да изађе на улицу јер је био врло популаран. Гледали су сви у њему Чкаљу с малих екрана.

Иначе, Чкаља је снимио више од 90 филмова и добио је велики број награда. Међутим, то што је био признати и познати глумац изгледа да није било довољно да до краја живота има широк осмех на лицу.

Пред крај живота се жалио се како га мучи самоћа. Био је напуштен од колега, гледајући како му пријатељи један по један умиру, а Чкаљин чувени осмех почео је да бледи. Године 2002. је добио награду за животно дело "Цар Константин", а говором на додели потресао је све присутне - крај живота дочекао је у беди.

Фото: Архив Новости

 

- Да сам у Америци, и да сам примио овако велику награду захвалио бих се, прво својој жени, па деци, па ташти, затим продуценту и редитељу. Али, пошто сам, срећом, у својој драгој земљи Србији, захваљујем се, прво, свом шефу самопослуге што ми, понекад, одвоји пензионерску коску, па комшиници у бараци која ми остави млеко испод тезге, па мом поштару који ми увек, на време са закашњењем, донесе пензију. Да није било њих, не бих био овде - рекао је глумац 2002. године на додели.

Потом је додао: - Хвала, Србијо, пустили сте ме да глођем до коске.

Чкаља је преминуо је у Београду, 2003. године.

БОНУС ВИДЕО: