Бивши председник САД Доналд Трамп рекао је данас да би, након "илегалних цурења информација" могло да се деси да буде ухапшен у уторак, и притом је позвао своје присталице на протест.

Трамп је у постовима на његовој друштвеној мрежи "Друштвена истина" алудирао на извештаје да би ускоро могао да се суочи са криминалним оптужбама у Њујорку, повезаним са давањем новца звезди филмова за одрасле Сторми Данијелс у замену за њено ћутање, пренео је "НБЦ њуз".

Трамп није рекао да ли га је информисао неко од припадника закона реда о надолазећој оптужници.

"НБЦ њуз" је у петак известио да агенције за спровођење закона спремају могућу оптужницу против Трампа почетком следеће недеље.

Локалне, државне и савезне агенције за спровођење реда и безбедносне агенције, наводно се припремају за могућност да бивши председник Трамп буде оптужен почетком следеће недеље, судећи према изјавама пет високих званичника упознатих са припремама.

Агенције за спровођење реда спроводе безбедносне процене, рекли су званичници, и разговарају о потенцијалним безбедносним плановима у и около Кривичног суда на Менхетну, у случају да Трамп буде оптужен за давање новца Данијелс како би ћутала.

Трамп, кандидат за републиканску председничку номинацију, осудио је "незаконито цурење информација" које "наговештава" да ц́е бити ухапшен у уторак.

"Протестујте, вратите нашу државу назад", поручио је Трамп.

Трамп је негирао да је учинио ишта противзаконито и назвао истрагу демократског тужиоца са Менхетна Алвина Брага наставком страначког "лова на вештице" против њега.

Он је, такође, оптужио Брага, који је Афроамериканац, да је "расиста".

Кључан сведок у овом случају је Мајкл Коен, бивши Трампов адвокат и "фиксер" (човек који завршава све проблеме у конфликтним ситуацијама), који је сведочио пред великом поротом прошле недеље.

Коен је признао пред савезним судом 2018. године да је незаконито давао новац Данијелсовој, као и Плејбој зечици Карен Мекдугал да ћуте о наводној вези са председником.

За то дело, али и још нека, осуђен је на три године затвора.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".