Осумњичена се на саслушању бранила ћутањем, односно искористила је своје законско право да не износи одбрану.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченој одреди притвор, а судија је тај предлог усвојио.

Ј. Б. се на терет ставља продужено кривично дело Проневера у обављању привредне делатности за које је запрећена казна затвора од 2 до 12 година.

Новац трошила на онлајн клађење

Сумња се да је она као административни радник задужен за плаћање обавеза два привредна друштва преко платформе за електронско плаћање путем УСБ картице - електронског сертификата за ауторизацију плаћања, од 18. фебруара 2022. године до 6. фебруара 2023. године присвојила новац који јој је био поверен у раду, вршећи уплате противно овлашћењу и без одобрења генералног директора.

Приликом плаћања, Ј.Б. је, како се сумња, неосновано вршила уплате са рачуна тих привредних друштава, на своја два рачуна у банкама, па је у поменутом периоду себи пребацила укупан износ од 55.940.298,00 динара, кроз укупно 162 новчане трансакције, а на штету привредних друштава.

Незванично сазнајемо да је незаконите трансакције је прикривала преправљањем извода о уплати, а већи део новца потрошила је на онлине клађење.

Проверама је утврђено да је у једној кладионици, на налогу отвореном на њено име, вршила уплате за онлине клађење и у наведеном периоду потрошила укупно 53.719.649 динара.

БОНУС ВИДЕО: 

КРАН СПУСТИО ЧЕЛИЧНУ ГРДОСИЈУ: У Параћину монтиран први од четири пешачка моста

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".