Никола Роквић иза себе је имао јако стресан период који је утицао на њега и његово здравље, првенствено на килажу која је дошла на преко 100 килограма.

Он је сада јавно проговорио о проблемима и открио како је нашао снагу да се покрене и среди своје физичко и здравствено стање.

- За здравље се боримо док смо млади! Тада га и чувамо, складиштимо за позни период живота. 2021. година је за мене била јако стресна, болест очева, борба годину дана са опаким непријатељем, утицала је и на мене да нисам имао вољу да тренирам као ни да водим баш много рачуна о исхрани. Дошао сам у једном тренутку до 110 кг! Та килажа се види на првој фотографији. Умор, тромост, поспаност. Крај октобра 2021. почео сам са кик-бокс тренинзима, 4 пута недељно. Комбиновао сам са трчањем, што сада из ове перспективе не препоручујем, јер сувише кардија и тренинга високог интензитета и пулса пржи тешко стечени мишић. Исхрана балансирана са доста грешака али добро, покренуо сам се. С времена на време сам правио краће паузе, путовања, наступи, нисам имао баш најозбиљнији приступ све до 1. септембра 2022. када почињем да тренирам са тренером који ми уводи програм исхране и тренинг снаге! Смањили смо унос угљених хидрата а повећали унос протеина и масти! 6 месеци посвећеног рада и придржавања уз можда 3,4 паузе од по 7,8 дана, довели су до лепих резултата. Метаболизам је чудо када се усмери у добром смеру и када се покрене на прави начин! Сада сам на посту, балансирано унисим протеине, угљене хидрате и масти из биљних извора! Имам 93 килограма! Преко 20 цм сам изгубио у обиму струка! Осећам се као нов човек! Време је да се покренеш, кроз пар месеци су могуће озбиљне промене које ће ти донети много бенефита, првенствено здравље али и полет за нове животне победе - написао је Никола на Инстаграму уз видео на којем се види његова трансформација.

БОНУС ВИДЕО: