Затечени човек обратио се једном локалном порталу и показао и рачун из радионице али и извештај о плаћеној казни који га је потпуно шокирап.

Он је био у Босни и Херцеговини преко викенда и тамо му се догодио квар на возилу.

- Пукао ми је зупчасти ремен и нисам могао да наставим вожњу јер то је велики квар на возилу - наводи возач и додаје:

- Како би могао да се вратим ја сам потражио мајстора који ми је поправио ауто, дао рачун који је износио 1660 КМ (око 850 евра) и након пар дана кренуо преко граничног прелаза Хрватска Костајница кући. Дошао сам на границу и на питање цариника сам одговорио да немам ништа за пријавити јер заиста нисам имао али он је нашао рачун који нисам ни скривао од поправке возила. Нисам ни знао да је велики царински прекршај поправит ауто да можеш наставити путовање. И онда креће "игранка" као да возим дрогу, а не постављене аутоделове који су већ и половни јер су уграђени на возило - објаснио је овај човек.

Шта кажу на царини

Али, испоставило се да је крив јер није поднео царинску декларацију за уграђене ауто делове у приватни аутомобил, а као доказ је заведен рачун који је пронађен у возилу, наводи се у прекршајном налогу.

- Дакле, кажњен сам јер по њиховом испада да кријумчарим већ постављене аутоделове. Казна је била 481 евро са трошковима - наводи шокирани возач за портал Gpmaljevac.com

БОНУС ВИДЕО: