Године 1993. објавио је албум "Анђеоска врата", а насловна песма била је повод да у интервјуу за часопис "Вечерње новости" проговори о свом пореклу.

Шабан је истакао да никада није био националиста и да питању националности никада није придавао велику важност.

Плоча се зове "Анђеоска врата", а знамо да је аутор истоимене песме Беки Бекић написао заправо "Манастирска врата". Зашто сте "изашли" из манастира? - гласило је питање за Шабана.

Фото: Архива ТВ Новости

 

- Нема то везе са вером и национализмом. Желео бих да порука буде општа, да људи свих вера и нација осете лепоту песме.

Питају ли вас ваша деца шта су и ко су?

Фото: репринт ТВ Новости

 

- Нису оптерећена тиме. Зна се да сам ја Муслиман, рођен у Шапцу, да су ми тамо рођени и отац, и деда, и прадеда, и чукундеда. Деда ми се звао Никола. Ми смо најстарији староседеоци у Шапцу, славили смо Божић, Малу Госпојину, Ђурђевдан и све оно што се у Србији слави. Децу васпитавам без икаквог инсистирања на томе да л' су Срби или Муслимани. Никад нисам био националиста. Знао сам одакле сам, ко ми је у животу највише помогао, ко су ми пријатељи. Ето, када сам добио сина и када је Гордана предложила да се зове Михаило, ја сам то оберучке прихватио. Могао је да буде и Шабан, и Алија, али ја нисам придавао томе важност.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај текст је изашао у "ТВ Новостима" 27. јануара 1993. године.*

БОНУС ВИДЕО: