Лоренс Скали је 1979. године осуђен за злостављање шестогодишње девојчице, а он и Ливај Акстел имају затегнуте односе од 2018. јер се отац 22-месечне ћерке жалио да је Скали прогања у шетњи после вртића.

- Својим комбијем је много пута уходио децу - написао је Акстел у захтеву суду, у којем је тражио да му се изда налог за заштиту.

- Он је осуђени педофил. Његово ухођење моје ћерке је потпуно непримерено и мора да престане - истакао је он.

Суд је на крају одобрио Акстелов захтев за заштиту, али га је повукао само неколико недеља касније.

Две године касније, Акстел је на Фејсбуку написао да је "једини лек за педофиле метак".

Један грађанин је видео како се аутомобил зауставио на Скалијевом прилазу, а затим је возач разбио аутомобил и улетео у кућу. Чули су се врисци, а минут касније позвао је полицију која му је рекла да се исти мушкарац возио до оближње полицијске станице.

Крвљу натопљен Акстел се одвезао у полицију, ставио руке на главу и признао да је убио Скалија. Тражио је да му ставе лисице и упозорио да је планирао да науди још некоме, пише британски Телеграф.

Признао је да је Скалија убио ударцима лопате 15 до 20 пута, а затим га докрајчио огромним лосовим роговима. Његов комби, казао је Акстел, често је виђао паркиран у близини места на којима се окупљају деца.

 

 

Убиство је шокирало заједницу градића Гранд Мараис у Минесоти, рекао је локални шериф Пат Елиасен.

Шериф је потврдио да је Скали претходно био осуђиван сексуални преступник, а из затвора је пуштен 1982. године. Против њега је било још оптужби, но истрага није ништа открила.

Упркос приговорима, суд је одредио кауцију за Акстела у износу од милион долара. Суд се сложио с тужилаштвом да постоји знатан ризик од Акстеловог бекства, иако није имао ранију криминалну прошлост, осим малолетничког опијања и недоличног понашања.

Акстел је задржан у притвору с обзиром да није платио кауцију, а саслушање је заказано за 10. април.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: