Истраживања су показала да годишње доба током којег је беба рођена и те како утиче на њену личност. 

Ово су њихове најдоминантније карактеристике личност, али и оне које се тичу здравља.

1. Мање алергија

Иако пролеће за неке људе означава почетак борбе са алергијама, то није случај са бебама рођеним на ово годишње доба. Генетичари из Велике британије проучавали су ДНК маркере код деце рођене у различитим годишњим добима како би дошли до закључка да ли постоји веза између датума рођења и развоја алергија. Изненађујуће, открили су повећани ризик од алергија, поленске грознице, астме и екцема код деце рођене у јесен, а најмани ризик за бебе рођене у пролеће.

Фото: Профимедиа

 

2. Оптимистичне од рођења

Једна веома лепа ствар о утицају годишњег доба на нарав је свакако ова. Сунчани пролећни месеци имају одличан утицај на расположење. Пролећне бебе могу бити чак и претерано позитивне. Ако сте рођени у пролеће, увек прво тражите оно најпозитивније у свему, уместо да се задржавате на негативним стварима.

3. Будуће вође

Неколико истраживања потврдило је да они рођени у марту и априлу имају доста веће шансе да постану вође, а оно што је занимљиво, деца рођена у јуну и јулу за то имају најмање шансе.

Фото: Профимедиа

 

4. Мања је вероватноћа да ће имати психичке проблеме

Не само да су пролећне бебе срећније, већ је и мање могуће да ће развити неке психичке проблеме у будућности. Иако то не значи да никада неће имати психичких проблема, шансе су значајно мање. С друге стране, зимске бебе имају највеће шансе за психичке поремећаје, што се поновно може објаснити мањком сунца у раном детињству.

5. Велики креативци

Изгледа да су бебе рођене у пролеће јако креативне. Истраживање спроведено на Универзитету Конектикат, открило је да постоји већа креативност код беба рођених у марту, али и код оних рођених у децембру, јануару и фебруару.

Фото: Профимедиа

 

6. Ноћне сове

Припремите се за пуно непроспаваних ноћи јер научници упозоравају да бебе рођене у пролеће (као и у лето) заспу касније него бебе рођене у јесен и зиму. Занимљиво је да девојчице иду на спавање раније без обзира на годишње доба у којем су рођене, што заправо значи да је већа шанса да имате малу “совицу” ако сте родитељ дечака рођеног у пролеће или лето.

БОНУС ВИДЕО:

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".