Редитељ, сценариста и продуцент филма "Тома" Драган Бјелогрлић узео је делове књиге "За друштво у ћошку" новинара и бившег државног секретара за информисање у Министарству за културу Александра Гајовића.

Ове оптужбе Гајовић је изнео у јутарњем програму Курир телевизије, у којој је нагласио да упркос томе није ни потписан на филму, нити је позван на премијеру.

Фото: Јутјуб принтскрин/dejan sarafimov

 

- Гледао сам филм, могу слободно да кажем да је Бјелогрлић део моје књиге посвећене Томи Здравковићу, прелио у сценарио, пошто сам писао о осам личности који су градили каријеру у кафани, а Тома је свакако један од њих. Морам признати да филм није оставио јачи утисак на мене, не само из моје сујете што нисам потписан нити позван на премијеру, једноставно сам налазио мањкавости у филму јер сам савременик тог периода са Томом, кога сам и лично познавао - објаснио је Гајовић и додао да певачи нису добро и верно приказани.

Он сматра да је пројекту требало да се приступи другачије, у случају да је реч о биографији Здравковића.

- Упркос сјајној глумачкој екипи, мени се тај кастинг није допао. Милан Марић је врхунски глумац, а овде ми изгледа као Томина карикатура. Није то то! Од људи који не личе на Тому Здравковића, маском покушавају да надомесет тај мањак - закључио је Гајовић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".