Чиста четка значи мање оштећења ваше косе и мање бактерија на четки. Физичко оштећење четке може довести до ломљења, испуцаних врхова и коврџања...

Једноставно упутство од 3 корака за чишћење четке за косу:

Уклоните длаке са четке. Прво морате уклонити све длаке. Можда ћете моћи сами да почупате све длаке, али ће вам можда требати помоћ са тањим алатом који ће вам помоћи да извучете праменове. Можете користити било шта од следећег: дугачак реп чешља, пинцету, танку оловку, маказе или било који дуг и чврст предмет који може да закачи длаке.

Фото: Профимедиа

 

Навлажите четку, нанесите антибактеријски сапун, изрибајте је и исперите. Можете трљати четку старом четкицом за зубе, рукама или алатом за чишћење четки. Истрљајте је добро тако да пролазите између сваке бодљице како бисте уклонили прљавштину која неће нестати ако је само полијете водом. Наравно, будите довољно нежни да не сломите чекиње. Такође, никада директно не стављајте четку под млаз воде да се не би натопила.

Посушите четку и пустите је да се суши. Након потпуног испирања, одмах осушите пешкиром. (Ако је основа ваше четке тканина, стисните је да избаците вишак воде.) Положите чист, сув пешкир и ставите четкицу у добро проветрено место док се не осуши.

Колико често треба да чистите четке?

Сваки пут након употребе четке треба са ње да уклоните длаке. Ово је прилично једноставно, чини да буде уредно, а касније ће вам олакшати и дубинско прање четке. Само извуците залутале власи након што прођете четком кроз косу. Када користитите производе за негу косе након којих се чешљате, на пример, маске, регенератор, уља, пене за косу, одмах након тога исперите четку и уклоните остатке производа за негу косе или стилизовање.

Фото: Профимедиа

 

Што се тиче дубинског чишћења са сапуном, фризери објашњавају да са личном четком коју само ви користите то можете радити једном недељно или једном у две недеље - у зависности од тога како и колико четку користите.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО: