Припадници ПТЈ налазе се на обуци за зимске услове на Жабљаку, а према регулативи не би смели бити у локалу у касним вечерњим часовима, док траје редовна годишња обука.

Из Управе полиције су саопштили  да је мањи број припадника Противтерористичке јединице, која се иначе тренутно налази на Жабљаку где изводи обуку у зимским условима, синоћ, док нису били на дужности, у једном угоститељском објекту у том граду физички нападнут.

- Према до сада узетим изјавама од полицијских службеника инцидент је започео провокацијом и нападом на полицијског службеника од стране групе лица која су била у видно алкохолисаном стању, казали су из Управе полиције додајући да је током инцидента пет лица из те групе задобило лакше повреде.

Наводе да је са догађајем упознат тужилац у Основном државном тужилаштву у Пљевљима, по чијем налогу се предузимају даље мере и радње у циљу утврђивања свих чињеница и околности овога догађаја.

- Ради се о изолованом инциденту будући да Противтерористичка јединица дуги низ година у овом периоду борави на Жабљаку гђе изводи обуку у зимским условима, те је познато да има добре односе са локалном заједницом и локалним становништвом, што ће и будуће бити случај, навели су из Управе полиције.

Они су казали да ће у даљем поступку који ће непристрасно спровести Управа полицијесе  утврдити  евентуална одговорност полицијских службеника у односу на овај догађај о чему ћејавност бити благовремено обавештена.

- Са догађајем је упозната и Унутрашња контрола полиције Министарства унутрашњих послова, казали су из Управе полиције.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".