Вест да је преминуо популарни глумац Танасије Узуновић растужила је многе. Бројне познате личности се опраштаљу од великана нашег глумишта, а емотивну поруку је упутио и Воја Недељковић.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Водитељ "Звезда Гранда" поделио је заједничку фотографију са глумцем, па је написао неколико речи које су многе његове пратиоце погодиле у срца.

- Велики глумац. Танасије Таса Узуновић. Памтићемо његове улоге од Јапанца, преко физикалца Дуде, Рајка Малешевића и многих других у позоришту, серијама и филму. Вечна му слава - написо је Воја уз фотографију.

Подсетимо, глумац је јуче преминуо на клиници ВМА у 81. години живота. Иза себе је оставио неизбрисив траг када је у питању позоришна и филмска сцена. Он је важио за једног од вољенијих глумаца, а потиче из угледне породице.

 

 

Танасије Узуновић рођен је у Нишу 1942.године. Позоришну академију завршио је у класи професорке Љиљане Крстић. Осим у позоришту, играо је у преко 50 филмова и ТВ драма. Најпознатији је по улози Рајка Малешевића из телевизијске серије „Мој рођак са села“. Добитник је Стеријине награде и Октобарске награде града Београда. 

БОНУС ВИДЕО: