Амерички глумац Роберт Блејк, најпознатији као звезда ТВ драме из седамдесетих "Баретта", филма "Лост Хигхwаy" Дејвида Линча и филма "Ин Цолд Блоод," преминуо је у 90. години, пренео је ЦБС Неwс.

Блејк је преминуо у свом дому у Лос Анђелесу, окружен члановима породице, наводи се у изјави коју је за ЦБС и друге новинске агенције објавила његова рођака Норин Остин.

Фото: Профимедиа

 

 

Он је 2005. ослобођен оптужби за убиство супруге Бони Ли Бејкли. Неколико месеци након пресуде, њена деца поднела су грађанску тужбу против глумца, добивши пресуду да је Блејк одговоран за њену смрт. Глумац је тврдио да је невин.

Блејк је преминуо "у миру са породицом и пријатељима", рекла је његова породица.

У изјави коју је у четвртак објавила његова нећака, Норин Остин, наводи се да је умро од срчане болести.

Поводом смрти Роберта Блејка огласио се и Алек Болдвин, који је имао једну молбу, а то је да га се сећају као доброг глумца.

Фото: Профимедиа

 

 

- Схватам да су многи људи имали оштра осећања према њему. Чинило се да његов живот укључује многе драматичне правне заврзламе. Данас желим да га се сећам као невероватно талентованог глумца какав је био - написао је Болдвин на Инстаграму.

Блејк, чији су се родитељи бавили песмом и плесом, рођен је 18. септембра 1933. у Натлију, Њу Џерси, као Мајк Џејмс Губитоси.

Са браћом и сестрама је учествовао је у водвиљском наступу познатом као "Тхе Тхрее Литтле Хиллбиллиес", док се породица није преселила у Калифорнију.

Као дете, почео је каријеру тако што се појавио у хумористичној серији "Наша банда".

Са каријером која је започела касних тридесетих, глумио је у класику "Благо Сијера Мадре".

Фото: Профимедиа

 

 

Некада сматран међу највећим глумцима своје генерације, његова каријера се никада није опоравила након хапшења.

Имао је четворо деце током свог живота и био је у браку са глумицом Сондром Кер 22 године пре њиховог развода 1983. године.

Оженио се 2017. дугогодишњом пријатељицом Памелом Худак, али су се развели две године касније, пише ББЦ.

БОНУС ВИДЕО: