Родила је здраву девојчицу која је још у болници и чека да тата дође по њу. Несрећна жена сахрањена је јуче на гробљу у селу надомак Аранђеловца.

Породица у шоку

Рођак преминуле породиље каже да је породица у шоку и да нико не може да верује да је више нема.

- Занемели смо од бола и туге. Њој је ово била друга трудноћа и са мужем жељно је ишчекивала рођење друге бебе. Већ имају ћерку од пет година. Породила се 19. фебруара природним путем. Добила је здраву ћерку и све је било како треба и с њом и с бебом, међутим, настале су компликације јер јој лекари нису извадили постељицу. Нагло јој је позлило и хитно је пребачена за Београд у Вишеградску па на Ургентни центар. Прво што су рекли лекари било је "побогу где сте били до сада с њом" и "закаснили сте" - са сузама у очима прича један рођак.

Каже да су лекари у Београду констатовали да је добила сепсу и да су јој јетра и бубрези јој стали.

Фото: Профимедиа

 

- Отклонили су јој материцу и јајнике. Ставили су је у вештачку кому, али нажалост спаса јој није било. Преминула је 27. фебруара. На захтев београдских лекара рађена је обдукција која ће показати зашто је дошло до оваквог исхода - каже рођак.

Информеру је незванично потврђено да је породиља из Аранђеловца стигла у веома тешком стању и да је хитно збринута у ГАК Вишеградска, а затим је пребачена и у београдски Ургентни центар.

- У породилиште у Београду примљена је с тешком клиничком сликом, лошом крвном сликом и општим стањем организма. Лекари у Вишеградској су је одмах збринули и урадили све што је било до њих односно што се тиче гинеколошких компликација. Након тога је пребачена у Ургентни центар на интензивну негу у шок собу. Прогнозе нису биле добре јер је прекасно стигла у Београд. Заиста су покушали све што је било до њих, и операцију, и терапију, и стални надзор, али није успело. Она је добила сепсу која јој је захватила скоро читав организам, чак су јој и бубрези отказали. Зато је и наложена обдукција, да се види узрок њеног стања. За сада се сумња да је у питању заборављена постељица након порођаја - открива извор упућен у случај.

Фото: И. Маринковић

 

Дивна породица

Они који су познавали преминулу породиљу и њеног мужа не могу да верују каква их је судбина задесила. О њима имају само лепе речи.

- Знам је још из основне школе. Дивна, храбра млада жена, права лавица. Плачем од када сам чула за њену смрт. Оставила је ћерку да расте без мајке, још је мала, не знам ни да ли ће запамтити мајку - каже другарица покојне жене.

Муж преминуле породиље ради у фирми у Аранђеловцу, а колеге га описују као поштеног човека.

- То је дивна породица. У браку су били око шест година. Никада није помињао да је његова супруга имала здравствене проблеме. И ова трудноћа је прошла како треба и спремао се да части. Велика туга - каже колега несрећног човека.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".