Инфлуенсер Марко Чолаковић Кресоје (23) попео се на врх Куле Београд, а потом се на висини од 168 метара снимао како хода по ивици највише зграде у Србији! Овај младић, којег на друштвеним мрежама прати више од 100.000 људи, у једном тренутку сео је на ивицу зграде, опуштено замахујући ногама. Након што је на друштвене мреже поставио снимак своје опасне егзибиције, уследило је на хиљаде коментара.

Док су неки писали како је Чолаковић спреман на све зарад популарности, било је и оних који су га подржали.

Следи му пријава

Иако је и раније шокирао јавност пењањем на многе грађевине, Чолаковић за Информер каже да му је овај "подухват био посебно чаробан". Да се попне на највишу тачку Куле Београд, како истиче, било му је потребно око пола сата, а до свог циља је стигао пожарним степеницама.

- Пењање на највишу тачку Куле ми је било лакше у односу на раније егзибиције. Ветар није дувао много, било је ведро време, а будући да сам дошао пред крај дана, могао сам да уживам у најлепшем заласку сунца. Свестан сам да сам изазвао гомилу коментара, неки ме осуђују, а неки хвале. Јављају ми се и из иностранства, али нико још није покушао да ме ископира - каже овај инфлуенсер за "Информер".

"Освојио" и Мост на Ади

Ово није први пут да је Марко Чолаковић Кресоје изазвао пажњу јавности. Он је у јануару на друштвеним мрежама поделио снимак на коме са другом седи на пилону Моста на Ади, високом чак 200 метара. Како је тада казао, на носач моста се попео мердевинама које су уграђене у овај део моста.

- Требало нам је нешто више од сат времена да се попнемо. Али вредело је - казао је он.

Како је рекао, након "освајања Куле Београд" неће се зауставити. Како објашњава, у плану му је да се попне на још неке познате грађевине.

Следе санкције

Међутим, у компанији која стоји иза ексклузивног насеља Београд на води, у чијем се склопу налази и Кула Београд, за Информер наводе да се спремају да пресавију табак.

Како кажу, Чолаковић се без икакве дозволе попео на највишу грађевину у главном граду, очигледно користећи прилику када никога од радника није било.

- Поводом видео-снимка који је објавио млади егзибициониста Марко Чолаковић Кресоје на друштвеним мрежама, обавештавамо вас да компанија "Белгрејд вотерфронт" и Кула Београд ни на који начин нису учествовале, нити одобриле овакав вид снимања - изричити су у овој компанији.

Они кажу да је овај младић могао да угрози свој, али и туђи живот, као и да је прекршио прописе, због чега би требало да сноси последице.

- Против Чолаковића ће бити поднета кривична пријава. Такође, и одговорни за овај пропуст на градилишту биће адекватно санкционисани. Грађани су са правом уплашени, јер су овакве ствари веома опасне. Не само да је овај момак могао да погине, него је питање и да ли ће овај видео-снимак "намамити" и неког другог да понови овај "подвиг" - казали су у компанији "Белгрејд вотерфронт".

Опасан за себе и друге

Психолог Снежана Репац за Информер наводи да је Чолаковић опасан по околину, али и по себе.

- Овај младић је популаран на друштвеним мрежама, многи млади га прате и шта ако сада неко покуша исто то. Ово је понашање манипулатора који се игра и са својим и са туђим животом. Драго ми је што ће против њега бити поднета кривична пријава, јер се овакво понашање мора зауставити. Само се надам да се неће створити тренд пењања на грађевине и да ово неће прерасти у изазов међу младима, као што је то био случај са многим бизарним стварима које могу бити опасне по живот - рекла је она.

(Информер)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".