Филмско остварење Драгана Бјелогрлића и Зорана Лисинца за кратко време привукло је огромно интересовање јавности. Биоскопи су опет постали пуни као некада. Такозвани импресионистички портрет Томе Здравковића публици је приказао почетке једног од највећих српских музичара, али и врхунац његове славе. Испреплетан причом о љубави и пријатељству, филм „Тома“ мало је кога оставио равнодушним.

Фото: В. Данилов, Фото: Јутјуб принтскрин/ZELJKO JOKSIMOVIC

 

Један од најпопуларнијих филмова данашњице, многи су похрлили да погледају на великом биоскопском платну, како би доживели лик и дело Томе Здравковића. Међутим,  због тренутне ситуације везане за пандемију велики део грађана и даље није одгледао ово уметничко дело. Управо из тог разлога, компанија Телеком Србија пружила је могућност гледања овог ванвременског филма из удобности свог дома свим корисницима МТС телевизије (Ирис телевизија) и Супернове. Овај филмски хит биће доступан од 1. новембра у видео клубу.

За музику у филму био је задужен Жељко Јоксимовић, док су главни глумци попут Милана Марића, Тамаре Драгичевић, Петра Бенчине, Паулине Манов, Андрије Кузмановића и других веродостојно приказали дух времена у којем је стварао боем Тома Здравковић.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".