На вечној листи трећа је Мартина Навратилова са 322, а следећа је Серена Вилијамс која је провела 319 недеља као прва тенисерка света, док пето место заузима Швајцарац Роџер Федерер са 310 недеља на првом месту.

Фото: Принтскрин/АТП Тоур

 

 

Поводом обарања овог рекорда и исписивања историје, сада се огласио Новак Ђоковић. 

- Поздрав тениски фанови широм света, желим да вам захвалим на великој подршци током свих ових година, на великој снази и љубави коју сте ми пружали током годинама да успем да остварим нека невероватна достигнућа током моје каријере - рекао је Ноле и додао:

 

- Последње у низу је обарање рекорда са 378 недеља на првом месту, чиме сам претекао једну Штефи Граф, једну од највећих икада у тенису, рачунајући и мушку и женску конкуренцију. Почаствован сам, екстремно сам поносан због овог достигнућа и желим да искористим ову прилику да поделим са вама радост и захвалност за све што сте ми пружали током година. Видимо се на терену - поручио је Ђоковић.

Подсетимо, Новакова супруга Јелена Ђоковић на свом Инстаграм налогу објавила је дирљив снимак у част ове вести. 

На снимку она и Новак плешу, док се у позадини чују звуци чувеног хита Тине Тарнер "Тхе бест". 

Јелена је уз видео окачила и занимљив коментар који на шаљив начин илуструје велики Новаков успех. 

- Поносно славимо ову Новакову тениску љубавну аферу о којој бруји цео свет - и жена се не љути. Новак је најбољи тенисер света најдуже у историји тениса - написала је Јелена Ђоковић. 

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".