Израелска војска саопштила је да је рано јутрос шест ракета испаљено из појаса Газе, од којих су пет пресрели системи противваздушне одбране, док је једна пала на отвореном простору, преноси Ројтерс.

Убрзо након тога, у Гази су се зачуле експлозије, а војска је саопштила да је гађала мете у Гази, али није навела више детаља.

Израелске трупе у среду су убиле 11 Палестинаца, укључујући најмање четири наоружана нападача и четири цивила, и раниле више од 100 људи током рације у граду Наблусу, на окупираној Западној обали, саопштили су сведоци, милитантне групе и медицински званичници, наводи британска агенција.

Израелска војска потврдила је операцију у Наблусу, и саопштила да су војници узвратили на напад ватреним оружјем док су покушавали да ухапсе милитанте, за које се сумња да су планирали да изврше нападачке акције.

Израелских жртава није било, наводи се у саопштењу војске.

Палестинска милитантна фракција Исламски џихад саопштила је да су израелске трупе опколиле двојицу њених команданата у Наблусу у једној кући, што је изазвало сукоб у који се укључило више наоружаних особа.

Палестински извори су навели да су двојица команданата Исламског џихада убијена заједно са још једним наоружаним нападачем.

Погинула су и четири цивила, међу њима 72-годишњи мушкарац и 14-годишњи дечак, наводи Ројтерс.

Палестинско министарство здравља саопштило је да је 66-годишњи мушкарац преминуо у болници у среду, од последица удисања сузавца.

Медицински званичници навели су да је више од 100 Палестинаца повређено.

Наблус и оближњи Џенин често су мете рација које је Израел интензивирао током прошле године након низа смртоносних палестинских уличних напада у његовим градовима, преноси Ројтерс.

Шездесет два Палестинца, укључујући и наоружане људе и цивиле, убијена су од почетка 2023. године, саопштило је палестинско министарство здравља.

(Спутњик)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".