На фотографијама се види да се на огради стадиона, поред бројних одузетих застава, нашао и наопачке окачени дрес Јеловца, што је у навијачким круговима знак непоштовања.

Поводом овог инцидента огласили су се навијачи атинског клуба.

- Наш грб је наша душа. Спаљивање светих ствари је на овај или онај начин срамота за свакога ко то покуша и тај нема везе са спортском културом. Овај срамотни чин усмерен је против традиције, дреса вредности и идеала византијског А.Е.К. - стоји у саопштењу навијача тима из Атине.

Према сведочењу присутних, међу спаљеним стварима је и дрес Јеловца.

 

 

- Крађа и паљење (према жалбама наших навијача) дреса нашег преминулог спортисте, нашег покојног брата Стевана, међутим, прелази све границе и не можемо а да не искажемо бес и огорчење. Сигурни смо да се и ПАОК не слаже са таквом праксом, која није у складу са историјом клуба - закључује се у саопштењу.

Подсетимо, Јеловац је преминуо у децембру 2021. године након можданог удара који је доживео на тренингу АEK-а.

 

 

У каријери је играо за Мегу, Црвену звезду, Анталију, Казерту, Лијетувос Ритас, Сарагосу, Нижњи, Бамберг, Газијантеп, а у АЕК је стигао из Јапана.

Фото: Н. Параушић

 

Био је репрезентативац Србије, за коју је дебитовао када је имао 28 година и помогао националном тиму да се пласира на Светско првенство 2019. године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Б92)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".