У јулу 2021. године, домаћу јавност изненадила је вест да су се познати водитељ Огњен Амиџић и манекенка Данијела Димитровска растали после 10 година брака.

Они су издали заједничко саопштење за медија, објаснивши да је то први и последњи пут да причају о својој интими.

Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

 

 

- Желимо да вас обавестимо да смо одлучили да се разиђемо, а одлуку о разводу смо донели заједно. Ми ћемо остати у пријатељским односима зарад интереса нашег сина, а овим поводом се више нећемо оглашавати, нити давати изјаве. За наш развод није крива трећа особа, па нема места додатним спекулацијама. Захваљујемо се свим медијима на досадашњој сарадњи и молимо вас да поштујете одлуку да не говоримо о овој теми - рекли су бивши супружници.

Од тада Огњен и Данијела, како су најавили, нису више причали о свом растанку, а наставили су да негују коректан однос и заједно брину о сину Матији.

Ипак, гостујући недавно у емисији "Реална прича" на Курир ТВ-у, манекенка је признала да развод сматра једним од најболнијих људских искустава.

- Развод је једна од најболнијих ствари која може људима да се деси. У најужем кругу својих пријатеља, када се шалим, кажем да је то смрт без умирања. То баш боли, када умрете то је крај, а ово боли. Све док не прође то боли, а никада не знате када ће да престане, нема потписаног папира за то. То је све право на избор и хвала Богу јер имамо право да бирамо за кога ћемо се венчати, растати, итд. - истакла је Данијела.

Иако не воли да експонира свој приватни живот, манекенка признаје да је свесна да не може да избегне да се о њему пише јер је, на крају крајева, јавна личност.

 - Добровољно сам ушла у јавни свет. Самим тим људи имају право да пишу о свему томе. Не могу да очекујем да људе то не занима. Чак и мене занима нечији живот с времена на време, па узмем да прочитам. Мени је то у реду, поготово ако се то заиста дешава, као што је било у мом случају - рекла је позната лепотица.

Данијела је пизнала да је развод већ неко време био у ваздуху, а за коначну одлуку је било потребно много времена. Ипак, данас њен бивши супруг Огњен Амиџић имају добар однос.

- То је одлука која се дуго кувала. Потичем из патријархалне породице, родитељи коју су 37 година заједно. За одлуку о разводу ми је требало дуго времена, али када сам је донела онда сам била сигурна. Мој бивши партнер и ја смо у коректним односима због детета. Наравно да није пријатно када сви имају право то да коментаришу, али сама сам то дозволила јер се бавим јавним послом - изјавила је Данијела.