Легендарни глумац говорио је о вишедеценијској каријери и култним улогама, а једна од њих дефинитивно је она у филму "Лепа села, лепо горе", а сада је открио мало познате детаље из остварења.

- То је један од најзначајних филмова који је снимљен у СРЈ. Било је ратно време и посебни услови, односно неуслови за тако један велики пројекат, али је из тога испао по мени један добар антиратни филм, рекао је Пеле и додао да је за један дан прихватио улогу у овом филму.

- Мене су збрзали да прихватим ту улогу. Нису ми дали времена за размислим. Данас ми је понуђено, речено и за два дана сам ја већ био на терену, каже Пеле.

Фото: Танјуг/Тања Валић

 

 

Како се спекулисало улога Лазе, коју је тумачио легендарни глумац, наводно је била понуђена Боди Нинковићу, Пеле каже да није сигуран да су те информације тачне, али да је све могуће:

- Не знам, никада нисам сазнао, заиста. Причало се да, Бода Нинковић који је мој пријатељ, кум и класић, као и Срђан Тодоровић, су требали да одиграју те две улоге, које смо играли Манда и ја. Ко је шта требало да игра, то не знам, прича Пеле и открива да су били веома тешки услови за снимање филма.

- Сложени услови су били. Снимало се у тунелу у Пријепољу, али добар део филма је сниман у Вишеграду и околини, које је било ратно подручје. Требало је у то време, причамо о 1995.  години, прећи границу са свом опремом и пиротехником за снимање.

Фото: Јутјуб принтскрин/Ово је Србија 1914

 

 

- Манди се покварио митраљез “Шарац”. Оружар није имао део да га замени, али зато је дошао ноћни чувар, који је ту преко ноћи и чува сет, да нас пита шта нам се покварило. Ми му покажемо, а он каже: “Имам ја код куће, донећу да заменимо”. Ми смо се погледали и помислили за шта њему служи тај митраљез, сигурно не за лов, додао је Пеле у емсији "Викенд на К1" на телевизији К1.

Реплика: “Како је у Шведској?”, “Ладно, али стандард” је део његове уметничке слободе којом је помогао сценаристи, да унесе мало живота у улогу.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".