Легендарна глумица Милена Дравић своју каријеру годинама је брижљиво градила, а на глумачком путу је сретала бројне младе и неискусне глумце и свима се трудила да помогне колико је то било могуће.

Тако је било и са данас планетарно популарним глумцем Бредом Питом, који је као млад 1988. године заиграо са Миленом у филму „Тамна страна Сунца“.

Фото: Архив Новости

 

 

Тада нико није могао да зна да ће он постати један од најтраженијих и најплаћенијих холивудских имена, а Милена је била ту да му помогне, јер како је једном приликом рекла, био је веома уплашен. 

Филм „Тамна страна Сунца“ је снимљен у режији преминулог Боже Николића, а Бред Пит је за улогу Рика, изабран у кругу од 400 кандидата у Америци.

У овом остварењу Бред Пит игра младића Рика Клејтона који пати од ретке болести коже, где се учи важним животним лекцијама. Мајку му глуми Милена Дравић поред које се од осталих наших глумаца појављују и Горица Поповић, Соња Савић, као и многи други.

Фото: Профимедиа

 

 

Горица Поповић глумила је кућну помоћницу Нину, а присетила се недавно сарадње са данас славним глумцем на почетку његове каријере:

- Био је млад, мршав и као неко пиленце, али и тада је био велики професионалац. Одиграо је сјајно ту улогу дечака који не сме да се излаже сунчевим зрацима. Дошао је да се лечи код неког нашег травара, а ту је пронашао и љубав - изјавила је својевремено глумица.

После смрти Милене Дравић, редитељ Николић открио је како је она, као тада највећа звезда бивше Југославије, прихватила младог америчког глумца.

Филм је снимљен 1988. године, али је због избијања рата у бившој Југославији остао незавршен. Премијерно је приказан тек 1997. године. Како су они тада маестрално одиграли своје улоге погледајте у снимку који следи.