Преко адвокатског тима Јовановски је, како је пренела агенција МИА, уз саопштење, медијима доставио и медицинску документацију, која, према њима, доказује да је у затвор "Идризово" (са болничког лечења) враћен са "метаплазираним желуцем, у предканцерозном стању и у лошем здравственом стању".

- Обавештавам јавност да Основни кривични суд Скопље, којем сам доставио захтев за прекид издржавања казне затвора због погоршаног здравственог стања опасног по живот, надамном спроводи невиђену тортуру - навео је Јовановски у саопштењу које је потписао.

Како је објаснио Боки 13, уместо законите одлуке засноване на доказима на захтев за првремен прекид издржавања казне због лечења, добио је судско решење за које, истакао је, изражава сумњу да је "фалсификована и антидатирана по директном наређењу председника Основног кривичног суда 'Скопље' Ивана Џолева".

Фото: Инстаграм принтскрин/boki13official

 

Према речима Јовановског, решење суда од 31. јануара 2023. године није потписао покојни судија Огнен Ставрев, који је преминуо 4. фебруара, јер је, како тврди позивајући се на одлуку, имала потпис са апострофом који се не поклапа са потписом преминулог судије.

Боки 13, који издржава затворску казну, 2. новембра 2022. био је задржан на лечењу у скопској болници за хируршке болести "Свети Наум Охридски", где је из затвора био доведен на контролни преглед.

Његов адвокат Владимир Туфегџић је тада рекао да је разлог за његово задржавање на хируршкој клиници погоршање здравственог стања, због тога што не добија прописану терапију и нема адекватно лечење у затвору "Идризово", где издржава вишегодишњу казну и да ће зато наставити да тражи привремен прекид издржавања казне због лечења.

Седам дана раније адвокат Јовановског је поднео захтев директору Управе за извршење санкција да се његовом клијенту одобри тридесетодневни прекид издржавања казне због потребе за болничким лечењем.

Бојан Јовановски је у октобру прошле године претучен у затвору Идризово, а због погоршаног здравственог стања претходно је више пута био на додатним болничким прегледима.

Тај македонски шоумен је од 23. јуна 2021. у затвору "Идризово" на издржавању деветогодишње затворске казне, на коју је осуђен у случају "Рекет", због изнуде новца од бизнисмена Јордана Камчева.

БОНУС ВИДЕО: