У изјави која је објављена, његова породица је навела да, иако су вести "болне, олакшање је коначно имати јасну дијагнозу".

- Данас не постоје третмани за болест, што је реалност за коју се надамо да ће се променити у годинама које долазе. Како Брусово стање напредује, надамо се да се пажња медија може усмерити на расветљавање ове болести за коју је потребно много више свести и истраживања - наводи се у саопштењу.

Породица је први пут је открила његову дијагнозу још 2022. Они су тада рекли да Вилис пати од здравственог стања које утиче на његове когнитивне способности и да ће узети паузу од глуме.

Фото: Профимедиа

 

 

- Брус је одувек веровао у коришћење свог гласа у свету да помогне другима и да подигне свест о важним питањима и јавно и приватно - наводи се у новом саопштењу његове породице.

Према клиници Маио, фронтотемпорална деменција је "кровни термин за групу можданих поремећаја који првенствено утичу на фронтални и темпорални режањ мозга. Ове области мозга су генерално повезане са личношћу, понашањем и језиком.

Подсетимо, Брус Вилис и његова супруга Хеминг имају две ћерке, Мејбл и Евелин. Са Деми Мур, он је отац ћерки Румер, Скаут и Талулах.

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".