Председник Србије Александар Вучић, поводом кривичне пријаве председника Управног одбора РТС-а Бранислава Кланшчека, против директора Јавног сервиса и других због различитих финансијских махинација, замолио је да се надлежним органима остави простора да раде свој посао.

- Слобода информисања и изражавања мора да постоји. Кривичну пријаву може да поднесе свако. Кривична пријава не значи ништа. То је посао надлежних државних органа - казао је Вучић.

Истиче да не мисли да је решење у "хајци која се тренутно води", али ни у глорификацији оних који то не заслужују.

- Замолио бих за стрпљење и довољно простора за рад надлежних органа - рекао је он.

Подсећамо, Кланшчек је последњих дана изнео низ података у вези са пословањем Јавног сервиса, за које превасходно криви првог човека ове куће Драгана Бујошевића. Између осталог, како је изнео, УО је дошао до података да је руководство РТС у последње три године платило 14 милиона динара, односно 120.000 евра, за емисију "Један добар дан", која никада није емитована, а чија је уредница Оливера Ковачевић. За њу је и најновијим буџетом планирано 200.000 евра.

Он наводи и да поједине РТС-ове звезде, осим плата и новчаних награда, добијају и десетине хиљада евра за рад на емисијама приватних продукцијских кућа које се емитују на националној телевизији, чиме им је "омогућен сукоб интереса". УО је закључио да се приватним фирмама плаћа за производњу садржаја иако РТС већ има плаћену технику и људство да програм производи самостално.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".