Филм који после 28 година открива истину о страдању и протеривању Срба из Крајине за само три недеље приказивања у биоскопским салама широм Србије погледало је 100.000 гледалаца.

- Олуја је и даље најгледанији филм у домаћим биоскопима, такође кренула је дистрибуција у Републици Српској и сале су пуне. Јако смо задовољни бројкама које филм прави у овом периоду. Посебну сатисфакцију представљају бројни коментари људи на друштвеним мрежама и генерално коментари које ми као екипа добијамо, а у којима се "Олуја" сврстава у један од најбољих српских филмова - рекао је Владан Анђелковић из продукције "Омега".

Филм обрађује тему егзодуса српског становништва кад је из Хрватске протерано више од 200.000 Срба у операцији "Олуја". Ова потресна ратна прича која обрађује дешавања из 1995. године испричана је из угла обичног човека Илије, чији је једини циљ да заштити своју породицу и село у ком је одрастао.

Фото: И.Маринковић/АТА имагес/Принтскрин Јурјуб/Oluja.Official/

 

 

Филм у режији Милоша Радуновића је настао по идеји Омега продукције, а редовна биоскопска дистрибуција почела је 19. јануара. Једну од главних улога игра Јово Максић, док поред њега играју и Златан Видовић, Давор Јањић, Марија Пикић, Љубиша Милишић, Маја Колунџија, Новак Билбија, Марко Баћовић, Јелена Човић, Иван Вујовић, Милица Станковић и други.

Публику очекује и телевизијска серија од 12 епизода чије је емитовање планирано за неколико месеци.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".