Александар Кнежевић Кнеле убијен је 1992. у ноћи између 28. и 29 октобра, а први текстови о крвавом пиру у хотелу "Хајат" у штампаним медијима су изашли 30. И то још увек стидљиво и помало уплашено – није их било на насловницама. Сутрадан је водећа тема са престоничких улица постала и једна од најзаступљенијих у штампи.

Тог 30. октобра "Вечерње новости" су на страницама "Хронике" објавиле само кратку вест о трагичном крају момка са Вождовца под насловом "Убијен Кнеле":

"У једном од апартмана хотела 'Хајат', јуче по подне пронађен је мртав Александар Кнежевић-Кнеле, 22-годишњи Београђанин.

Фото: Архив Борбе

 

 

Како сазнајемо, он је био један од најтврђих момака у нашем граду и очигледно мета многих његових непријатеља. Међутим, како и под којим околностима је извршено убиство, за сада остаје покривено велом тајне. 

Занимљиво је да убица није оставио никакав траг сем, на зиду, крвљу исписан, велики број '1'. Да ли је то најава серије обрачуна у београдском подземљу, у коме је Кнежевић био прва жртва - показаће време.

Фото: Архив Борбе

 

 

Иначе, млади Александар Кнежевић, звани Кнеле, био је на самом врху рејтинг-листе београдског подземља. На вест о овом убиству одмах су се његови најближи 'сарадници' окупили око хотела 'Хајат'. Преко сто најмодернијих 'мерцедеса' углавном страних регистрација стигло је, а из њих су излазили снажни момци у кратким кожним јакнама."

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из највеће новинске архиве на овим просторима, штампарије Борбе, а овај чланак је изашао у Вечерњим новостима, 30.10.1992.*

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".