Небојша Глоговац је таленат за глуму показао још у раној младости, током студирања. Врло брзо је стекао симпатије публике и сви сво волели филмове и серије у којима је играо баш он. На дан када нас је напустио, нема особе која није заплакала. Легенда српског глумишта, изгубио је битку 48 години живота са опаком болешћу. 

Фото: Зоран Јовановић

 

Небојша почива у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу. 

За глумчеву болест се сазнало тек у јануару 2018. године иако се глумац пре тога извесно време борио са њом. Врло упоран рак плућа брзо је метастазама напао и његову јетру због чега није могао да се оперише упркос свим напорима лекара.

Фото: АТА имагес

 

Небојша је потражио помоћ од познате докторке у Немачкој, али је застрашујуће вести сазнао на првом прегледу, болест је већ била у поодмаклој фази. Урадио је анализе, али на трећем прегледу сазнао је да се неће извући из канџи болести. 

- Боље да ова два дана проведете с породицом - речено му је у Немачкој. Одмах се вратио у Србију како би последње тренутке био са супругом и троје деце. Ипак, ни тада није желео да се тако лако преда, већ се лавовски борио.

На његовом гробу данас можемо видети тужна сцена која говори да ни после пет година његови најмилији не могу без њега. Међу присутнима који жале за глумцем међу првима можемо видети његовог оца и удовицу Милицу Шћепановић са ћеркома, али и бројне колега и пријатеље међу којима су  његов кум Војин Ћетковић, Бранимир Бенчина, Бојан Димитријевић, Никола Ђуричко и глумица Милена Предић.

НЕБОЈША ГЛОГОВАЦ: Пет година од смрти велике легенде

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".