Иако је био бескрајно духовит и забаван, Ћиро је каткад умео да исприча и покоју тужну, потресну причу из свог живота, попут оне о томе зашто не пије алкохол.

Ћиро је прошле године написао на Фејсбуку да је у животу можда попио само чашицу или две алкохола, а разлог је доста тужан.

- У животу не знам дал сам двије чаше алкохола попио јер је мој отац Мато попио довољно за пет генерација. Имао сам утисак да касно долазећи малтретира маму, па када је хтео да се почасти са мном за мој 17. рођендан, наточио нам је по ракију, ја сам му из ината казао да у животу нећу попити ни кап алкохола. Тако је и било - написао је Ћиро у својој објави.

Фото: Н. Параушић

 

Подсетимо, Блажевић је преминуо након што се дуго борио са злоћудном болешћу, која је, нажалост, метастазирала. Први пут дијагностификован му је карцином простате 2011. године, но Ћиро се изборио са опаком болешћу. Годину дана после тога оперисан је и због меланома у почетној фази. У септембру 2019. тешка болест још једном вратила, а, нажалост, овога пута Ћиро није изашао као победник.

Његово тренерско умеће, а пре свега харизма, освајали су навијаче и људе у Хрватској, али и изван ње.

Ћиро је у четвртак требало да прослави 88. рођендан. Блажевић је службено рођен 10. фебруара 1935. године у Травнику, али неколико је пута објаснио како се његов отац Мато мало више задржао у кафићу па га је код матичара уписао дан касније.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".