- Полицијски службеници спровели су криминалистичко истраживање над 40-годишњаком због сумње да је починио кривично дело недозвољена употреба личних података и превара. Криминалистичко истраживање спроведено је у сарадњи полицијских службеника полицијске станице Огулин и полицијске станице Острво - пише полиција.

Они наводе да се мушкарац сумњичи да је 2022. године на штету једног мушкарца (35) и жене (26) на друштвеној мрежи, противно условима одређеним законом, користећи личне податке оштећених особа отворио њихове лажне профиле.

- Потом је с тих лажних профила послао поруке њиховим пријатељима у којима је затражио куповину и доставу бона за плаћање путем интернета у износу тада 200 куна. Доводећи их у заблуду две особе су купиле бонове које су му доставиле и које је осумњичени потом искористио у интернет трговини - пише полиција и додаје:

- Због сумње да је 40-годишњак на описани начин починио кривична дела недозвољене употребе личних података и преваре, против њега је надлежном државном тужилаштву поднет посебан извештај - наводи се на крају саопштења.

(Индекс)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".