Глумица Бранка Веселиновић преминула је у 105. години у Београду, а важила је за најстарију живу глумицу на свету, потврђено је Танјугу у глумичином окружењу.  

Родила се давне 1918. године у Новом Бечеју, а током своје каријере глумила је у више од 100 представа у позоришту, и више од 50 телевизијских серија и филмова.

Бранка у интервјуу за "Глорију" открила с ким је волела да пре и после посла попије кафу, односно чашицу ракије.

Фото: Милена Анђела

 

 

- Са Миром Ступицом сам се највише виђала и дружила. Она ми је била кума. Али ту су били и Миодраг Петровић Чкаља, Мија Алексић... Мој Млађа и ја смо са свима имали добар однос. Не постоји особа с којом сам била посвађана. Волела сам да путујем са Десанком Максимовић. Нешто сам и ја пискарала уз њу. Десанку сам много уважавала. Томе су ме научили мој отац, професор и библиотекар, и мајка учитељица. Васпитавали су ме да будем човек који ће поштовати друге, да имам манире, рекла је она тада.

Није имала великих жеља. Само је жела да проживи сваки тренутак који јој је дат.

- Пишем, цртам, још сам витална. Држим мозак у функцији. Никада није био на отави. Не ваља ако га пустите да се одмара. И немам неких посебних жеља. Можда бих волела да сретнем и упознам Новака Ђоковића. Он ми је много радости доносио последњих година, али знао је и да ми искида живце, рекла је Глумица недавно за "Глорију".

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".