Бранка и Млађа Веселиновић венчали су се 30. септембра 1948. године, а њихова прича послужила је многима за инспирацију. Пар је основао и фондацију за помоћ деци "Фонд Бранке и Млађе Веселиновић". Своју децу нису имали. Њихова љубавна прича почела је сасвим случајно. 

-Захваљујући Мири Ступици започела сам љубав са Млађом. Припремали смо представу у којој смо Млађа и ја играли љубавни пар. Он је играо Бепу Рибара, а ја Урсулу Пуленту. Пробали смо у драмској сали на месту где је некада била црква, данас је ту Бајлонијева пијаца. На пробама Мира Ступица приметила је како се Млађа и ја уверљиво грлимо- причала је Бранка. 

Фото: Милена Анђела

 

-Питала га је да ли има девојку, он је рекао да нема. Знала је да сам ја била без момка. Онда је рекла: “Било би много лепо да ви будете пар и приватно, не само на сцени”. Тада смо се сви смејали, али месец по месец и ми смо почели да се волимо, љубимо, а венчали смо се 1948. у септембру. Има таквих бракова да су се људи заљубили у позоришту- открила је Бранка у једном интервјуу.

То што нису имали децу, није их спречило да одржавају своју љубав:

Фото: В. Данилов

 

-Здрави смо били обоје, ишли смо на прегледе. Покојни доктор Тасовац давних годинама нам је рекао да је то тако и да неки партнери не могу да имају децу. Рекао је: "Да сте са другима у браку, имали бисте и ви и Бранка". А онда смо му ми рекли да се волимо, а он је поручио: "Волите се, али деце нећете имати- рекла је својевремено глумица.

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".