Према последњим информацијама страдало је преко пет хиљада људи. Поред тога, повређено је преко 15.000 људи, а страхује се да ово нису коначне бројке.

Уједињене нације саопштиле су да је јучерашњи земљотрес јачине 7,8 степени Рихтерове скале, који је погодио јужну Турску, био најснажнији земљотрес у тој земљи у више од 80 година, преноси Танјуг.

Турски медији пишу да су под рушевинама после разорног земљотреса у ТУрској пронађена тела одбојкашког брачног пара, Бетул Чобан Чакир и Бедретина Чакира.

 

 

- Наша бол је велика... Са дубоком тугом смо сазнали за одлазак Бетул Чобан Чакир , која је потекла из нашег тима и годинама на најбољи начин представљала наш клуб, и њеног супруга Бедретина Чакира, такође одбојкаша. Желимо милост Божију нашој спортисткињи и њемом супругу, нека рај буде ваше место... - наводи се у објави одбојкашког клуба Меринос.

 

 

Како се наводи, Бетул је имала 27 година и играла је за екипу Меринос, а њен супруг је био две године старији и играо је за Халкбанку, пише турски Милијет.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".