Лепа манекенка је родила једног сина, сада очекује другог кога ће добити са својим супругом, такође путем вантелесне оплодње. Међутим, она би желела да љубав пружи и неком детету без родитељског старања:  

- Желим да пружим љубав и породицу детету из дома! Одувек сам размишљала о томе, а сада ћу то и да остварим. Чим се породим, кренућу у процедуру за усвајање, јер не бих волела да буде велика разлика у годинама између моје деце - каже манекенка.

Један од разлога због чега не жели да роди треће дете је тај што јој је вантелесна оплодња сувише напорна. 

- Људи ме често питају зашто не родим треће дете, ако већ желим да имам велику породицу. Мислим да би ми пета вантелесна оплодња била превише. Не желим опет да пролазим кроз то. С друге стране, децу толико волим да сматрам да би било племенито да сву ту љубав дам неком детету које није имало среће до сада.

 

 

- Мој супруг је знао да то желим и пре него што смо почели да се забављамо и подржава ме. Многи ми говоре да нисам свесна колико је тежак процес усвајања, па потом и навикавање детета на нови живот. Ма, и да буде тешко, није ми проблем.

Ивана је са 18 година волонтирала у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској. Тада је показала своју љубав према деци. 

- Тешко је гледати недужно дете које живи у дому, а ничим није заслужило да буде остављено. Још тада ми се пробудила жеља да помажем малишанима и да једног дана усвојим дете. Сећам се, док сам тамо волонтирала, рекла сам да ћу или бити довољно богата да им помогнем или довољно позната да могу да позовем људе да им помогну - прича Ивана, која се с радошћу присећа тог периода:

То није једини план Иване Кораб: 

- Има много дивне деце која су напуштена и заиста бих волела да им помогнем. Планирам да оснујем фондацију за стипендирање деце из дома, како би што више њих завршило школу и уписало факултет. Надам се да ћу то ускоро да остварим.

(Информер)