Рођена 1954. године у Хамбургу као Ангела Доротеа Каснер. Међутим, 1977. се удаје за Улриха Меркела и преузима његово презиме. Тада 23-годишња Ангела и 24-годишњи Улрих започињу заједнички живот.

У интервјуу објављеном 2004. године за немачки портал Фокус, Улрих је споменуо да се са њом, у том тренутку, није чуо 15 година. Тада су заједно радили на Академији наука у бившој Источној Немачкој, а упознали су се 1974. у Лајпцигу на студијама. Две године касније се усељавају заједно, а годину дана након тога стају на луди камен.

Живели су заједно у скромном апартману, са заједничким тоалетом за студенте. Кревет, два стола и ормар, то је било то.

 

Да није цвеће цветало показало је време када су се растали 1981. године, а затим 1982. и озваничили развод. Улрих је објаснио да је то за њега био шок, да се спаковала и иселила из заједничког стана, а са собом је понела веш машину.

После развода

Ангела Меркел после развода одлучује да задржи презиме свог бившег мужа, а касније започиње и своју политичку каријеру. Најутицајнији догађај на њену политичку каријеру је био пад ''Гвоздене завесе'' и уједињење Немачке. Пробија се у својој партији, али је презиме остало.

Да ствар буде чуднија, другог и садашњег мужа упознаје 1981. године, а касније започињу своју љубавну авантуру са Јоакимом Сауером која кулминира приватном церемонијом венчања крајем 1998. године.

Фото: Танјуг/АП

 

Она нема своју децу, али Сауер има два одрасла сина из претходног брака.

Јоаким Сауер

Садашњи супруг Ангеле Меркел је квантни хемичар и професор физичке хемије на Хумболт универзитету у Берлину.

Фото: Танјуг/АП

 

У својој сфери је веома успешан, а медијска пажња, иако је покушавао да то избегне, је пратила његову академску каријеру. Није био присутан на изгласавању поверења мандатарки Меркел, као ни на инаугурацији, а ни на полагању заклетве, већ је пратио догађаје из своје лабораторије.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Погледајте слике Ангеле Меркел из младости