Влаовић, који је по струци професор географије, засновао је радни однос у Општини Мојковац 9. децембра 2022. године, а захтев за раскид уговора о раду поднео 18. јануара ове године.

Влаовић је потврдио за Побједу да овај несвакидашњи и неуобичајен потез није шала, и да је заиста дао отказ јер му послодавац није давао радне задатке. Он је био запослен на радном месту саветника, али каже да не зна за шта и чији саветник.

У захтеву за раскид уговора упућен председнику Општине Мојковац Веску Делићу, у који је Побједа имала увид, Влаовић наводи да је склопио уговор са Општином преко јавних радова које расписује Завод Црне Горе као стручно оспособљавање на шест месеци.

- Разлог раскида уговора је јер се надлежни за мој сектор, где сам добио распоред, нису удостојили за месец дана наћи ми радни задатак. Осећао сам се бескорисно и сувишно. Ако сам добио прилику да се усавршавам сматрам да би то требало и да се спроведе у дело, а не да своје радно време проводим седећи без никаквих радних обавеза - казао је Влаовић.

Фото: Профимедиа

 

Каже да се обраћао надлежној за његов сектор у више наврата и тражио радно задужење, али да га није добио „вероватно зато што послодавац нема шта да му да да ради“.

- Самим тим сматрам да ово моје радно место није потребно и зашто бих ја онда узимао плату коју не заслужујем. Сматрам да би било хуманије да се тај новац уплати деци у Дому у Бијелој или социјално угроженим породицама - каже Влаовић.

Он апелује на људе у Општини Мојковац да „не следе претходну власт уз подсећање да су се сви борили против корупције“.

- У Општини Мојковац има велики број непотребних радних места и због таквих који воле да седе и ништа не раде а да примају плату ми се налазимо ту где јесмо. Такође сматрам да је моја држава Црна Гора и поштујем њена обележја, а ово што раде наши представници превазилази све границе. О свему овоме обавестићу надлежне органе Црне Горе да се позабаве провером радних места у Општини Мојковац као и медије. Још једном наводим да сам дао отказ јер нисам ништа радио и сматрам да ово радно место није потребно - закључио је Влаовић у захтеву за раскид уговора.

(Побједа)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".