У ОШ "Братство и јединство" у Куцури, олујни ветар однео је већи део крова школе у тренутку када се одржавало школско такмиичење.

На лице места изашла је Служба хитне медицинске помоћи.

Због олује и временских неприлика који су били данас у 9.50 сати отказано је више возова између Београда и Новог Сада, саопштиле су Инфраструктуре железнице Србије.

 

У информацији наводе да су велика олуја и временске неприлике проузроковали техничке проблеме у функционисању система контактне мреже на деоници између Инђије и Новог Сада.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Због јаког ветра, широм Србије оборена су стабла, што додатно возачима отежало кретање у саобраћају, понегде стварајући и колоне.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће данас у Србији бити ветровито са јаким и олујним северозападним ветром са ударима од 17 до 24 метара у секунди, понегде и са ударима орканске јачине, односно преко 24 метра у секунди.

 

 

У целој Србији на снази је наранџасти метео-аларм, који означава опасно време.

У Београду ће дувати јак и олујни северозападни ветар са ударима око 17 метара у секунди, који ће средином дана бити и краткотрајно јачи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

РХМЗ најавио пад температуре

У неделју и понеделјак снег се очекује само у брдско-планинским пределима уз далје, али мање повећање висине снежног покривача.

 

 

Следеће седмице у низијама јутарња температура од -10 до -4 °С, на планинама локално и до -20 °С. Максимална температура до уторка у већини места око или мало испод 0 °Ц, а од среде у мањем порасту", најавио је РХМЗ.

Због јаког ветра и снега у Србији је на снази наранжасти метео аларм, што значи да је време опасно.

 

 

Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе, објавио је РХМЗ.

Становници Златибора забележили су данас сметове снега, а како се може видети и на снимку, снежна олуја је све јача.

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Б92)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".