Познат је по свом осмеху, а интересантно је и да је променио име на почетку каријере, али не да би скрио порекло и увек истичући да је поносан на своје корене.

Његово право име је Бехљуљ Бехљуји, а певач је једном приликом признао да то није учинио како би сакрио порекло и вероисповест, већ због естрадног посла којим се бави.

- Драган Александрић и ја само седели и пошто сам се ја са сингл плочом првом појавио са мојим именом Бехљуљ, тад сам укапирао да људи не могу да изговоре моје име, врло тешко. Код нас је интересантно име, јер љуљ значи цвет, а бех значи бехар. Од малена су ме звали Беки, мама и у школи су ме звали тако и Драган је мислио да буде само Беки, а ја сам хтео да додамо и презиме, јер су се у то време појављивали само надимци – рекао је он и додао:

Фото: АТА имагес

 

– Стално сам долазио код њега кући, његова жена Славица ме је обожавала и враћала се са пијаце један дан и види мене и каже: „Јао, мој Бекић стигао”, и ја питам Драгана: „Је л’ си чуо шта је рекла”, каже он: „Не, не, шта?” и она је поновила, и ја кажем: „Драгане, нека тако буде презиме.” То је било 1984, 1985. године, стварали смо фирму, нисам променио идентитет тиме што сам променио име, остао сам исти, као многи певачи који су мењали имена. Београд ме је прихватио добро, музика увек побеђује – открио је Беки у једној емисији.

(Гранд онлајн)

БОНУС ВИДЕО: