"Танго аргентино" један је од најпознатијих југословенских филмова, а сви који су га гледали сећају се пегавог и милог дечака Николе који је помагао старим људима и на тај начин скупљао новац како би купио апарат за кокице.

Фото: Јутјуб принтскрин/Oktobar Film

 

 

То је била прва и поселдњ аулога Николе Жарковића, а од снимања овог филма прошло је више од 30 година.

- Моја амбиција није била усмерена ка глумачком позиву. Био сам разумно добар ђак и себе сам налазио у другим стварима. На крају је то превагнуло и отишао сам у нешто што веома волим и нисам се покајао - испричао је Никола за "Блиц".

Фото: Јутјуб принтскрин/Oktobar Film

 

 

Никола је данас правник. Жарковић је имао част и да игра са Мијом Алексићем којем је ово био последњи филм у животу.

- Нажалост, већ тада је био прилично нарушеног здравља, али сада оволико годину касније схватам ону једну мудрост. Човек се некако на снимању филма опоравио. Њега видети у тим моментима када дође на сет и док припреме траје можда је одавао човек који је био нарученог здравља, али када камера крене човек се потпуно трансформише и то је она суштина тог посла када сте глумац - испричао је Жарковић.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

 

 

- То су биле потпуно насумичне аудиције по градским школама. Редитељ Горан Паскаљевић је био познат као неко ко воли рад са нешколованим глумцима. Мислим да им је за улогу детета нешто тако било потребно. На аудицију сам дошао случајно, а кроз неколико кругова се сужавао избор и на крају су ме позвали и саопштили да сам добио улогу - испричао је Никола.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".