Јое Фрасуре Јр. је упуцан у понедељак у Вајомингу и преминуо је следећег дана у болници.

Ово је само последње у низу контроверзних полицијских убистава широм САД. Шерифска канцеларија округа Хамилтон истражила је пуцњаву, али је онда случај преузео окружни тужилац. Извештај окружног медицинског истражитеља потврдио је да је смрт 28-годишњака последица пуцњаве у којој је учествовала полиција, известила је локална ТВ станица ВЛВТ5.

Полиција каже да убијени мушкарац није извршавао наређења.

Полиција тврди да су полицајци сумњали да је провалник, а породица убијеног каже да је управо чистио стан након бакине смрти. Полицијски званичници су најавили да ће данас бити објављен снимак догађаја, а идентитет полицајаца који су учествовали још није откривен, пише Гардијан.

Полиција је саопштила да су полицајци одговорили на позив о могућој провали у којој су учествовале две до три особе, пренео је НБЦ њуз.

У позиву полицији комшија је рекла да би стан требало да буде празан. Полиција истиче да су полицајци по доласку на лице места уочили Фрасуреа и његовог оца у задњем делу зграде.

У полицији кажу да младић није поштовао наређења, већ је кренуо да бежи од полицајаца и комбијем напушта терен. Додају да су полицајци пуцали на комби када је убијени возилом "скоро ударио полицајца". Најмање један хитац погодио је младића у главу. Хитно је превезен у Медицински центар Универзитета у Синсинатију, где је преминуо, преноси Индекс.хр.

Оспоравајући исказ полиције, његова породица је затражила објављивање снимка догађаја. Џо Фрасуре старији, отац убијеног, одбацује наводе полиције да је возило коришћено да би се рањавали полицајци.

- Хоћу одговоре од њих... Желим пуштање снимка и свега - додала је мајка убијеног.

Породица убијеног младића протестовала је у среду испред полицијске управе Вајоминга, позивајући на правду и објављивање снимка.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Независне)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".